top of page
Zoeken

"Zo moet je niet denken"

De uitspraak "zo moet je niet denken" heeft het tegenovergestelde effect als je last hebt van imposterism.


Jouw worsteling met imposterism wordt vaak niet begrepen. Als jij deelt over jouw onzekerheid, snappen de mensen in jouw omgeving niet waarom het überhaupt een issue is. Je hebt zó veel bereikt en het is altijd goed gekomen. Dus volgens hun beredenering is het helemaal niet nodig om onzeker te zijn. En dáárom moet je gewoon niet zo [onzeker / angstig] denken.

Helaas is er weinig zo ontmoedigend als horen dat er geen ruimte is voor jouw angst. Het kan ertoe leiden dat je jouw eigen gedachten en gevoelens niet meer serieus neemt. Of dat je jezelf gaat isoleren van de mensen in jouw omgeving. En tot nog meer uitstellen of juist overwerken.

De volgende keer dat iemand "zo moet je niet denken" tegen je zegt, weet dan: ze bedoelen het (hoogstwaarschijnlijk) liefdevol. Probeer die liefde te voelen en probeer ergens ánders een veilige ruimte voor jouw onzekerheid te vinden. Zoals bij vrienden, familie, collega's en ook hulpverleners kunnen je hiermee helpen.

Deze post is afgeleid van een post die eerder op instagram stond. Klik hier om naar de post te gaan.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page