top of page
Zoeken

"Uiteindelijk stelde het niks voor"

Je kent het vast wel: je bent ergens úren of zelfs dágen je hoofd over aan het breken. Je weet dat de oplossing heel eenvoudig is, maar het lukt niet om tot de oplossing te komen.


Je schakelt hulp in van mensen om je heen. Je komt steeds dichterbij. En toch… Het is’m steeds nét niet.


De uitdaging neemt steeds meer van je gedachtencapaciteit in beslag.


Je denkt eraan tijdens het douchen. Tijdens het koken. Tijdens het wandelen. Je gaat ermee naar bed. Je staat ermee op.


En dan opeens…


Is het er.


Het antwoord dat je zocht. De oplossing voor jouw probleem.


De ontlading is groot, dus spreek je de magische woorden… “uiteindelijk stelde het niks voor”.


Met als gevolg: Je hebt een deuk in je zelfvertrouwen, je schaamt je voor je “te lange” proces en je praat je eigen inzet naar beneden.


Dit zag ik vorige week nog gebeuren bij een vriendin van mij.


Ze brak haar hoofd over hoe ze haar podcast intro kon verbeteren. Het was een proces van meerdere dagen: Schrijven, schrappen, herschrijven, feedback vragen, feedback verwerken en finetunen.

Uiteindelijk werd ze ‘s morgens wakker en had ze “opeens” de oplossing.


Uiteraard is dit grotendeels ontlading. Maar in diezelfde beweging duwen we ons proces weg. Want sta er eens bij stil: Waarom zou je écht trots zijn op iets wat “niks” voorstelt?


Met deze mail wil ik je op scherp zetten. De volgende keer dat je jezelf of een ander hoort zeggen “het stelde niks voor”, stap dan van de automatische piloot af.


Bijvoorbeeld zoals ik bij die vriendin deed


“Hé, zo werkt het dus niet hè. Je hebt heel hard moeten werken om tot de oplossing te komen die makkelijk voelt”Het is niet altijd makkelijk om dit soort gewoontes af te leren. Misschien maken we onszelf zelfs wijs dat het uiteindelijk niks voorstelt om de afspraak “uiteindelijk stelt het niks voor” af te leren 😉 Maar het is zeker de moeite waard.


Zeg jij vaak dat het uiteindelijk niks voorstelt? En kun je hulp gebruiken om jouw proces én successen te vieren?


Met de Master Jar plancursus wordt er zichtbaar wat je allemaal hebt gedaan om tot het eindresultaat te komen. Je wordt door je obstakels gecoacht zodat je vertrouwen houdt tot je het succes boekt waar je naar streeft.


En dan kan het zomaar eens zijn dat je gaat genieten van het proces. Omdat je ziet dat het wél wat voorstelt.


Klik hier om naar de Master Jar Plancursus pagina te gaan.Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

13 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Een planning is niet om álles wat je de afgelopen weken hebt laten liggen weer in te halen. En al helemaal niet om jezelf 💩 over te voelen. Een planning is maar een manier om je tijd en energie op el

bottom of page