top of page
Zoeken

“Ik wil dolgraag kinderen, maar dan moet ik eerst een andere baan vinden."

“Ik wil dolgraag kinderen, maar dan moet ik eerst een andere baan vinden. Bij deze werkgever kan ik dat niet combineren.”


Zei een vrouw tijdens een training. Haar werkgever werkt alleen met 40-urige contracten en verwacht dat zijn personeel structureel overwerkt.


“Dan heb je het vrouwelijke personeel dat altijd ziek, zwak of misselijk is. En wat te denken van al die roddel en achterklap? Alléén maar gekonkel.” “Ik hoor en zie alleen maar ‘mammies’ om me heen die ook nog voor hun kindjes moeten zorgen. En ‘pappies’ die verlof moeten hebben. Wat wil je nu echt? Bedenk iets anders voor die kinderen!”

Las ik in een artikel.


Van dit soort uitspraken breken mijn hart. Omdat het uitgaat van het idee dat je niet ambitieus kunt zijn als je niet álles voor je werk geeft. Of op zijn minst 40 uur per week wilt werken.


Via @studiostoofpot werd ik gevraagd als rolmodel voor de internationale vrouwendagcampagne van @equals.nl . Ik zei ja, onder de voorwaarde dat ik mét mijn kindje op de foto mocht.


Te vaak zie ik dat er van ouders verwacht wordt dat ze zorgen voor de kinderen alsof ze niet werken. En tegelijkertijd moeten ze carrière maken alsof ze geen kinderen hebben.


Ik wil een voorbeeld zijn voor de ouders die hun ambitie met kinderen willen combineren. Bij mij loopt dat (soms perfect gestructureerd, maar vaak lekker chaotisch) door elkaar. Mijn ambitie is niet beperkt, maar juist versterkt sinds ik moeder ben.


Geschreven met mijn kleine op schoot.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

ความคิดเห็น


bottom of page