top of page
Zoeken

Consistentie is maar een schijnoplossing

Cambridge Dictionary definieert het als:

"The quality of always behaving or performing in a similar way.

(Bron: dictionary.cambridge.org)


Simpel gezegd is consistentie iets met regelmaat en gelijke kwaliteit doen. Je kunt het toepassen op alle gewoontes of 'habits' die je kunt tracken.


Gewoontes die je wilt doen: sporten, lezen, werken, posten, water drinken, studeren. Of gewoontes waar je mee wilt stoppen. Zoals roken, snoepen of alcohol drinken.


Het grootste probleem is dat binnen het consistentieparadigma inconsistent hetezlfde is als imperfect. Er is dus geen ruimte voor menselijkheid. Maar wat ik ook zie: mensen die inconsistent waren en toch hun doelen hebben bereikt vinden dat ze hun succes niet hebben verdiend. En dat is echt super schadelijk voor hun motivatie.


Focus in het vervolg liever op congruentie dan consistentie.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page