top of page
Zoeken

Consistentie is maar een schijnoplossing

Cambridge Dictionary definieert het als:

"The quality of always behaving or performing in a similar way.

Simpel gezegd is consistentie iets met regelmaat en gelijke kwaliteit doen. Je kunt het toepassen op alle gewoontes of 'habits' die je kunt tracken.


Gewoontes die je wilt doen: sporten, lezen, werken, posten, water drinken, studeren. Of gewoontes waar je mee wilt stoppen. Zoals roken, snoepen of alcohol drinken.


Het grootste probleem is dat binnen het consistentieparadigma inconsistent hetezlfde is als imperfect. Er is dus geen ruimte voor menselijkheid. Maar wat ik ook zie: mensen die inconsistent waren en toch hun doelen hebben bereikt vinden dat ze hun succes niet hebben verdiend. En dat is echt super schadelijk voor hun motivatie.


Focus in het vervolg liever op congruentie dan consistentie.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page