top of page
Zoeken

Zojuist in een reclame op YouTube:

“Denk aan alle momenten dat je iets doet, zonder dat je je oren gebruikt. Zoals wandelen, afwassen of opruimen. Dit is een perfect moment om je tijd nuttiger te besteden door iets leerzaams te luisteren, zoals een cursus of een luisterboek.”

Ik krijg bijna de neiging om te gillen.


JE HOEFT JE LEVEN NIET ZO EFFICIËNT MOGELIJK IN TE DELEN.


Mag wel, als je er écht blij van wordt. Maar als je tijdens het wandelen of afwassen een knagend gevoel van “eigenlijk zou ik nu iets ‘nuttigs’ moeten doen” bekruipt, laat die cursus of dat luisterboek alsjeblieft liggen.


Momenten van niks doen of op de automatische piloot opereren zijn super belangrijk voor je mentale gezondheid. Dan krijgt je brein tijd om te verwerken (die tijd ’gunnen’ we onszelf vaak pas als we naar bed gaan. Gevolg: niet in slaap vallen door piekeren).


Belangrijk: Je mag ook niks doen om het niks doen. Niet omdat het nuttig is, maar gewoon omdat het kan. Onvoorwaardelijk niks doen.


Zo. Ik ga lekker niks nuttigs doen. Beetje Candy Crush en YouTube video’s kijken.


Wat is jouw favoriete niet-nuttige bezigheid? Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page