top of page
Zoeken

Zojuist in een reclame op YouTube:

“Denk aan alle momenten dat je iets doet, zonder dat je je oren gebruikt. Zoals wandelen, afwassen of opruimen. Dit is een perfect moment om je tijd nuttiger te besteden door iets leerzaams te luisteren, zoals een cursus of een luisterboek.”

Ik krijg bijna de neiging om te gillen.


JE HOEFT JE LEVEN NIET ZO EFFICIËNT MOGELIJK IN TE DELEN.


Mag wel, als je er écht blij van wordt. Maar als je tijdens het wandelen of afwassen een knagend gevoel van “eigenlijk zou ik nu iets ‘nuttigs’ moeten doen” bekruipt, laat die cursus of dat luisterboek alsjeblieft liggen.


Momenten van niks doen of op de automatische piloot opereren zijn super belangrijk voor je mentale gezondheid. Dan krijgt je brein tijd om te verwerken (die tijd ’gunnen’ we onszelf vaak pas als we naar bed gaan. Gevolg: niet in slaap vallen door piekeren).


Belangrijk: Je mag ook niks doen om het niks doen. Niet omdat het nuttig is, maar gewoon omdat het kan. Onvoorwaardelijk niks doen.


Zo. Ik ga lekker niks nuttigs doen. Beetje Candy Crush en YouTube video’s kijken.


Wat is jouw favoriete niet-nuttige bezigheid? Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page