top of page
Zoeken

Zeg eens eerlijk, probeer jij jouw tijdlijn door te drukken?

“Het duurt nu al een week” zei een vriendin. Het was een week geleden dat het uitging met haar vriend en ze was er nu nog steeds niet overheen.


“Ik heb het al drie keer herhaald” zei een klant bij wie ik wel eens meekijk met diens social media. Drie keer gedeeld over het aanbod, maar nog niemand had gekocht.


En een paar voorbeelden van mezelf

  • “Het is al 6 jaar geleden en ik ben nog steeds zó boos op hem.”

  • “We zijn al meer dan 2 jaar aan het proberen en ik ben nog steeds niet zwanger!”

  • “Het is al 6 weken / al 3 maanden / al bijna een half jaar geleden dat ik corona opliep en ik heb nog steeds weinig energie!”

  • “We hebben al 6x een bod uitgebracht, maar we hebben nog steeds geen huis gevonden!”


We zijn als mensen heel goed in de tijd tegen ons gebruiken. Maar tijd en resultaten laten zich niet haasten.


Dat we geen controle hebben is fucking ontmoedigend, helemaal omdat ons (alles-of-niets-denkende) brein graag gaat naar “het heeft allemaal geen zin, láát ook maar.”


Wat mij helpt is: we hebben misschien geen controle, maar we hebben wél invloed.


De tijd heeft weinig (niet niks, maar weinig) te maken met het resultaat. Maar wat we doen in die tijd wel.


Na 7 jaar heb ik die persoon op wie ik zo ongelooflijk boos was wél vergeven, na 2,5 jaar proberen raakte ik wél zwanger en bij het 7e bod hadden we wél een huis.


Probeer jouw tijdlijn eens los te laten - of in ieder geval niet (of iets minder) door te drukken. Scheelt een hoop frustratie en dan kunnen we weer terug naar waar het eigenlijk om gaat: een gewenst resultaat bereiken.


In de Master Jar ondersteun ik je graag om ervoor te zorgen dat je hier scherp op blijft en vooral niet opgeeft tot je jouw doel bereikt. Klik hier voor meer informatie over de Master Jar plancursus en doe meteen mee!Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


bottom of page