top of page
Zoeken

Zeg eens eerlijk, probeer jij jouw tijdlijn door te drukken?

“Het duurt nu al een week” zei een vriendin. Het was een week geleden dat het uitging met haar vriend en ze was er nu nog steeds niet overheen.


“Ik heb het al drie keer herhaald” zei een klant bij wie ik wel eens meekijk met diens social media. Drie keer gedeeld over het aanbod, maar nog niemand had gekocht.


En een paar voorbeelden van mezelf

  • “Het is al 6 jaar geleden en ik ben nog steeds zó boos op hem.”

  • “We zijn al meer dan 2 jaar aan het proberen en ik ben nog steeds niet zwanger!”

  • “Het is al 6 weken / al 3 maanden / al bijna een half jaar geleden dat ik corona opliep en ik heb nog steeds weinig energie!”

  • “We hebben al 6x een bod uitgebracht, maar we hebben nog steeds geen huis gevonden!”


We zijn als mensen heel goed in de tijd tegen ons gebruiken. Maar tijd en resultaten laten zich niet haasten.


Dat we geen controle hebben is fucking ontmoedigend, helemaal omdat ons (alles-of-niets-denkende) brein graag gaat naar “het heeft allemaal geen zin, láát ook maar.”


Wat mij helpt is: we hebben misschien geen controle, maar we hebben wél invloed.


De tijd heeft weinig (niet niks, maar weinig) te maken met het resultaat. Maar wat we doen in die tijd wel.


Na 7 jaar heb ik die persoon op wie ik zo ongelooflijk boos was wél vergeven, na 2,5 jaar proberen raakte ik wél zwanger en bij het 7e bod hadden we wél een huis.


Probeer jouw tijdlijn eens los te laten - of in ieder geval niet (of iets minder) door te drukken. Scheelt een hoop frustratie en dan kunnen we weer terug naar waar het eigenlijk om gaat: een gewenst resultaat bereiken.


In de Master Jar ondersteun ik je graag om ervoor te zorgen dat je hier scherp op blijft en vooral niet opgeeft tot je jouw doel bereikt. Klik hier voor meer informatie over de Master Jar plancursus en doe meteen mee!Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

12 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page