top of page
Zoeken

Workshops géven geen energie, workshops kosten energie

Speciaal voor de mensen die soms worstelen met hun energiemanagement.


Een hele tijd geleden deed ik mee aan een workshop. Helemaal aan het einde vroeg de workshopleider wat we ervan vonden en wat we ervan mee naar huis namen. En ik geloof dat er een stuk of acht deelnemers voor mij waren. De eerste reageerde met "Ik vond het zo fijn. Ik heb er energie van gekregen en ik ga helemaal geënthousiasmeerd naar huis." Degene daarop zei "Ik heb er ook energie van gekregen." De deelnemer daarna zei er ook energie van gekregen te hebben. Er werd letterlijk door iedere deelnemer bevestigd dat ze er zo veel energie van hadden gekregen.


Toen was ik aan de beurt en zei ik "Dit heeft mij geen energie gegeven. Het heeft mij enorm veel energie gekost." Waardoor er vervolgens veertien mensen schrokken en mij met grote ogen aankeken. Ik ging door met mijn uitleg en zei "Maar van alle zaken waar ik mijn energie aan wil geven is dit er 100% zeker een."


Ik vind het belangrijk om te benoemen wat een workshop of een bijeenkomst met mij doet. En met zeggen dat iets energie geeft bedoelen we vaak dat we enthousiast worden. Dat we zin hebben om aan de slag te gaan. Maar als jij net als ik hebt geworsteld met bijna burn-out of als je misschien zelfs de diagnose burn-out hebt gehad, dan weet je dat de zin "Daar krijg ik energie van." een kink in de mentale kabel kan brengen. Hierdoor kun je aan het einde van de dag, of werkweek of in je vakantie niet begrijpen waarom je zo moe bent. Want je doet toch alleen maar dingen die energie geven?


Dus wees er scherp op. Andere mensen zeggen "Daar krijg ik energie van." Dat is helemaal oké. Laat ze dat vooral zeggen, maar let er voor jezelf op dat je het in ieder geval aan jezelf erkent en misschien zelfs uitspreekt wanneer zaken je energie kosten.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar het eerste deel te gaan. En klik hier om naar het tweede deel te gaan.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


bottom of page