top of page
Zoeken

Who's norm is it anyway?

Andere ondernemers bieden me met enige regelmaat aan om mijn branding te "verbeteren". Hogere kwaliteit foto's of video's. Beter teksten. Flitsende e-mails. Dat soort dingen.


Ik heb liefdevol bedankt. Voor nu.


Als ik nú de kwaliteit van mijn bedrijfsmedia zou verbeteren, zou ik dat doen puur om indruk op jou te maken. Niet omdat jij er dan meer van leert. Niet omdat de lesstof beter blijft hangen. (Ik geloof zelfs niet dat ik er meer winst mee ga maken).


Dus zou mijn media verbeteren alleen zijn zodat ik als een krachtigere autoriteit op jou zou afstralen. Als een mooi en "professioneel" bedrijf. Oftewel: voldoen aan normen die bedrijven wegzetten. Maar mijn huidige uitdaging zit niet in een mooiere huisstijl. Of betere kwaliteit video's. Het zit in mensen anders laten nadenken over tijd, productiviteit, ambitie en rust. Terwijl ik er zo veel mogelijk voldoening uit haal en plezier aan beleef.


Daarom spendeer ik mijn tijd liever aan

  • Gratis content maken, zodat je bijvoorbeeld deze anti-klassistische les leert.

  • Mijn concepten verscherpen, zodat je nóg krachtigere lessen in nóg minder tijd leert.

  • Nieuwe(re) concepten onder woorden krijgen, zodat je niet steeds dezelfde boodschappen leest.

  • De Master Jar community een veilige(re) warme plek maken, zodat je dit werk sámen tien levels dieper leert toepassen.

  • Wandelen, taart bakken, mijn broertje naar zwemles brengen, Padmé knuffelen, de MCU op chronologische volgorde kijken, een nieuw huis zoeken op Funda, witte chocolade cappuccino drinken.


Met het proberen te voldoen aan welke normen verspil jij veel te veel tijd en energie? En waar zou je die tijd en energie liever aan spenderen?

Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page