top of page
Zoeken

Werk je meer dan je eigenlijk wilt?

Misschien is het jouw beschermingsmechanisme.


“Dan kan ik niet, ik zit al helemaal vol”


Als je geneigd bent om te werken tot je helemaal vol gepland en/of helemaal uitgeput bent, gebruik je dat misschien als je beschermingsmechanisme. Omdat we onszelf en elkaar wijsmaken dat het wél acceptabel is om “nee” te zeggen wanneer je vol zit, maar niet als er nog een gaatje in je agenda te regelen valt.


Best gek, als je erover nadenkt.


Maar midden in de stress van alle ballen hoog houden, is er geen tijd om na te denken over hoe gek dat is.


Dus mijn wens voor jou is dat deze post één van de stappen is in leren dat je nee mag zeggen, gewoon omdat nee wilt zeggen.


Tip om hierin de eerste stap te zetten:

Begin eens met één half uurtje extra middagpauze inplannen voor jezelf.


Als iemand dan een afspraak wil inplannen, zeg je “Dan kan ik niet, maar op moment X kan ik wel. Komt moment X voor jou uit?”


Dan nog even zitten met het ongemak. Want de kans is groot dat je brein begint te gillen dat je niet zomaar een halfuur vrij mag nemen.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page