top of page
Zoeken

Werk je meer dan je eigenlijk wilt?

Misschien is het jouw beschermingsmechanisme.


“Dan kan ik niet, ik zit al helemaal vol”


Als je geneigd bent om te werken tot je helemaal vol gepland en/of helemaal uitgeput bent, gebruik je dat misschien als je beschermingsmechanisme. Omdat we onszelf en elkaar wijsmaken dat het wél acceptabel is om “nee” te zeggen wanneer je vol zit, maar niet als er nog een gaatje in je agenda te regelen valt.


Best gek, als je erover nadenkt.


Maar midden in de stress van alle ballen hoog houden, is er geen tijd om na te denken over hoe gek dat is.


Dus mijn wens voor jou is dat deze post één van de stappen is in leren dat je nee mag zeggen, gewoon omdat nee wilt zeggen.


Tip om hierin de eerste stap te zetten:

Begin eens met één half uurtje extra middagpauze inplannen voor jezelf.


Als iemand dan een afspraak wil inplannen, zeg je “Dan kan ik niet, maar op moment X kan ik wel. Komt moment X voor jou uit?”


Dan nog even zitten met het ongemak. Want de kans is groot dat je brein begint te gillen dat je niet zomaar een halfuur vrij mag nemen.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

3 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page