top of page
Zoeken

Welk gevoel krijg je als je naar je planning van deze week krijgt?

(Ik ga er in deze blog even vanuit dat je een planning hebt gemaakt).


Druk? Enthousiasme? Angst? Vrolijkheid? Verdriet? Onverschilligheid? Spanning? Onmacht? Een mix? Er is geen fout antwoord. Zo lang je eerlijk bent naar jezelf.


Veel mensen ervaren druk wanneer ze naar hun weekoverzicht kijken. Om die druk maar niet te voelen, slaan ze snel hun agenda dicht en rennen ze er zo hard mogelijk voor weg. “Laat maar, plannen werkt niet voor mij.”


Of ze proberen het op te leuken. Met stickers, kleurtjes, trackers en meer zaken die heel veel moeite kosten. Waardoor je uiteindelijk meer tijd kwijt bent aan plannen dan het uitvoeren.


Plan niet MEER taken en afspraken in, maar juist minder. Neem minstens net zoveel ruimte voor jezelf als ik hier in deze foto inneem. (De kans groot dat je daar druk bij voelt, want “ik heb toch helemaal geen tijd?” en “er moet nog zó veel gebeuren”.)


Ik gun je zo dat je aan het begin van de week naar je weekopzet kijkt en op zijn minst denkt: volgens mij gaat het gewoon goed komen deze week!


Dus neem dat momentje ná het plannen, om te voelen hoe je de week in gaat. Dat kan het verschil maken tussen een agenda die in de hoek verdwijnt of een planning die aan het einde van de week af is.


Fijne week!Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

댓글


bottom of page