top of page
Zoeken

We gaan er weer voor de volle 80% tegenaan!

"We gaan er weer voor de volle 80% tegenaan!"


Wat maakt dit statement in jou los? Bij mij maakte dit statement frustratie, minachting en zelfs walging los.


"Wie denk jij dat je bent om maar 80% te geven, je moet toch gewoon werken om je geld/cijfers te verdienen!?"


Ik had lang de overtuiging dat ik 100% van mijn beste, vurigste, scherpste, productiefste energie aan mijn werk/studie moest spenderen. Inmiddels heb ik me uitgeschreven op deze kapitalistische kijk op werk en leven.


Je bent meer dan het werk wat je doet. Je bent meer dan wat je leert. Je hoeft niet 100% van jouw beste, vurigste, scherpste, productiefste energie te spenderen aan je werk op studie.


Je mag jouw beste, vurigste, scherpste, productiefste energie naast werk/studie spenderen aan

  • (het vinden van) een hobby

  • winkelen

  • je vrienden en familie

  • een rondje wandelen

  • de krant lezen

  • het kerstdiner plannen

  • op de bank liggen

  • genietenDeze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page