top of page
Zoeken

Wat te doen bij een afmelding of no show?

Het is je vast wel eens overkomen: iemand die op het allerlaatste moment afmeldt of die - zonder iets te laten weten - niet komt opdagen voor een gemaakte afspraak. Vervelend, want waarschijnlijk heb je tijd en energie vrij gehouden voor die afspraak. Wat moet je nu doen?


Dat ligt aan de sitautie. Dus ik schreef deze mini-gids om je op weg te helpen.Een jaar of 4 geleden vond ik punctualiteit heel belangrijk. Kwam je niet of te laat? Dan ging ik er vanuit dat jij mijn tijd minder waardevol vindt dan die van mij. Behalve als er sprake was van overmacht. Inmiddels ben ik een stuk milder. Omdat ik weet that life happens. En wat maakt het eigenlijk uit of iemand te laat is / niet komt door overmacht of een foutje in de planning? Het resultaat is hetzelfde: er valt onverwacht een gat in de agenda.


Als iemand op het laatste moment afzegt of (zonder iets te laten weten) niet komt opdagen op een afspraak: zorg er dan voor dat je een minstens net zo leuk of waardevol alternatief achter de hand hebt. Een privé afspraak voorbeeld:

Ik heb een heel dierbare vriendin die door haar chronische ziekte vaak pas uren van tevoren weet of onze afspraak door kan gaan. Als zij op het laatste moment niet fit genoeg blijkt en afzegt, baal ik even als een stekker - ik zie haar natuurlijk liever wel dan niet. Daarna ga ik lekker lunchen in de stad of bestel ik een pizza terwijl ik een film kijk. Een zakelijke afspraak voorbeeld:

Voor zakelijke afspraken reserveer ik energie en concentratie. Als iemand niet komt opdagen, zet ik die gereserveerde energie en concentratie in door aan de slag te gaan met de eerstvolgende taak op mijn to do lijst. Zo gaat de energie niet verloren en kan ik een alternatief moment aanbieden, zonder dat mijn planning in de soep draait.

Hoe dat er bij mij in de praktijk uitziet: Ik wacht 10 minuten. Als mijn afspraak er dan nog niet is, stuur ik een mail met "We hadden op dit moment een afspraak ingepland staan. Ik heb op je gewacht, maar je was er helaas niet. Mocht je een nieuwe afspraak willen inplannen, dan kan dat via deze link. + Calendly link" Nog wat laatste opmerkingen:

  • Je hoeft je no show tijd niet 'nuttig' te besteden. Rust uit of doe iets waar je anders niet aan toe komt.

  • Een no show is niet hetzelfde als 'gratis tijd' als de afspraak ingehaald moet worden.

  • Door ruimte te bieden aan no shows werk je aan een toegankelijker werk- en vriendschapsklimaat.

  • Tip voor ondernemers: neem een afmelding of no show op in jouw algemene voorwaarden.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page