top of page
Zoeken

Wat moet je doen als je ziet dat iemand te water raakt?

Deze les leerde ik van mijn vriend. Heel toepasselijk voor situaties die ik vaak tegenkom in coaching. "ZWEMMEN!" roepen, aldus mijn vriend, die dat leerde bij zijn politie training. De mensen die ik coach raken ook wel eens (spreekwoordelijk) te water. Voorheen sprong ik onmiddellijk achter hen aan het water in, omdat ik dacht dat dat de (enige) manier was waarop ik ze kon "redden". Inmiddels heb ik geleerd dat ik veel beter help door ze te herinneren aan hoe krachtig ze al zijn.


Natuurlijk gooi ik waar nodig een reddingsboei toe. Door je tactieken en strategieën mee te geven die plannen en uitvoeren makkelijker maken. Maar wat ik je vooral op het hart wil drukken: jij kunt zoveel meer dan je aan jezelf wilt toegeven.


Je doet het niet verkeerd als je vastloopt.

Oók niet als je al geholpen bent door iemand die simpelweg "zwem!" tegen je roept. (Al gaat je brein wel met je aan de haal. "Shit, dit had ik zelf toch ook wel uit kunnen vogelen!?") Ik help jou graag om de balans tussen rust en jouw ambitieuze doelen te vinden en behouden.

Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page