top of page
Zoeken

Wat moet je doen als je ziet dat iemand te water raakt?

Deze les leerde ik van mijn vriend. Heel toepasselijk voor situaties die ik vaak tegenkom in coaching. "ZWEMMEN!" roepen, aldus mijn vriend, die dat leerde bij zijn politie training. De mensen die ik coach raken ook wel eens (spreekwoordelijk) te water. Voorheen sprong ik onmiddellijk achter hen aan het water in, omdat ik dacht dat dat de (enige) manier was waarop ik ze kon "redden". Inmiddels heb ik geleerd dat ik veel beter help door ze te herinneren aan hoe krachtig ze al zijn.


Natuurlijk gooi ik waar nodig een reddingsboei toe. Door je tactieken en strategieën mee te geven die plannen en uitvoeren makkelijker maken. Maar wat ik je vooral op het hart wil drukken: jij kunt zoveel meer dan je aan jezelf wilt toegeven.


Je doet het niet verkeerd als je vastloopt.

Oók niet als je al geholpen bent door iemand die simpelweg "zwem!" tegen je roept. (Al gaat je brein wel met je aan de haal. "Shit, dit had ik zelf toch ook wel uit kunnen vogelen!?") Ik help jou graag om de balans tussen rust en jouw ambitieuze doelen te vinden en behouden.

Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page