top of page
Zoeken

Wat als je jezelf niet kúnt saboteren?

Ik kwam de laatste tijd een aantal keren de boodschap tegen dat mensen ervan baalden dat ze zichzelf aan het saboteren waren. Ik zie het op Instagram posts, ik hoorde het in een training, ik hoor het bij vrienden in mijn omgeving. En laatst klikte er iets:


Je kunt ‘jezelf’ helemaal niet saboteren.


Geef jezelf ook even een moment om die te laten bezinken.


Het lijkt erop dat we soms de wijsheid van onze lichaam en geest onderschatten. Daardoor denken we dat onze lichaam en geest tégen ons werken. Ik ben ervan overtuigd dat het andersom is. Je lichaam en geest doen hun uiterste best om je staande te houden in een maatschappij waar ontzettend veel van je gevraagd wordt. Bijvoorbeeld in alles wat je zogenaamd zou moeten bereiken. En onderweg in het aantal zaken dat je zogenaamd moet doen (en dan hebben we het nog niet over de prikkels die je daarbij moet verwerken).


Sinds ik het begrip “zelfsabotage” heb losgelaten, voel ik zo veel meer rust. Dat gun ik jou ook. Dus let de komende dagen eens op hoe vaak je je vijandig opstelt naar jezelf door te zeggen dat je “jezelf saboteert”. Probeer hier eens andere woorden voor te vinden. Je werkt niet tegen jezelf, je werkt vóór jezelf en je werkt mét jezelf. Dus als je jezelf zogenaamd saboteert, wat is het dan wat je wél doet? Dan kun je achter de behoefte komen die mogelijk onvervuld zijn en ervoor zorgen dat je daarin kunt voorzien.


Fuck zelfsabotage. Zelfsabotage is een leugen. Wees lief voor jezelf.Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Komentáře


bottom of page