top of page
Zoeken

Wanneer is iets de "juiste" beslissing?

We zijn geneigd om onze beslissing te wegen op het resultaat van de beslissing.


Ik geef je een praktisch voorbeeld.


Je haast je naar een afspraak en rijdt op een weg waar je nog nog nooit hebt gereden. Een stukje verderop springt het stoplicht op oranje en je besluit te stoppen. Staat het stoplicht lang op oranje en blijkt dat je door had kunnen rijden? Dan was stoppen "verkeerd". Springt het stoplicht snel op rood en heb je een boete ontlopen? Dan was stoppen "juist".


Het probleem aan een beslissing achteraf beoordelen, is dat we “juist” of “onjuist” toekennen aan zaken waar we geen weet van- of invloed op hebben. (Met jezelf voor je kop slaan en wantrouwen in jouw eigen beslissingen tot gevolg).


We leven in een wereld van imperfecte informatie. We weten niet

  • Hoelang het stoplicht op oranje staat.

  • Of stoppen met je studie je gelukkig maakt.

  • Of een diploma je succesvol maakt.

  • Of prijs- of salarisverhoging geaccepteerd wordt.

  • Of iemand 'ja' zal zeggen als je hen op date vraagt (en of die date vervolgens wel gezellig wordt).

Je weet van tevoren nooit zeker hoe een beslissing uitpakt. Maar je weet wel wat je denkt en hoe je je voelt op het moment dat je de beslissing neemt.


Iets is de juiste beslissing, als jij op het moment van jouw besluit, besluit dat het de juiste beslissing is. Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page