top of page
Zoeken

Wanneer is de laatste keer dat jij hebt gespijbeld?

Volgens de van Dale: "zonder toestemming van school wegblijven"⁠. ⁠ Ik heb vaker gespijbeld dan ik aan docenten wilde toegeven.⁠ ⁠ Niet omdat ik niet gecommitteerd was. Maar omdat ik mijn opleiding te belangrijk maakte. Hierdoor werd de druk te hoog en kreeg ik het gevoel dat ik moest ontsnappen om te ontspannen.⁠ ⁠ Er zijn heel veel lessen die ik uit spijbelen heb getrokken. De twee die ik je voor nu wil meegeven:⁠⁠

  1. Als ik mijn eigen grenzen en limieten respecteer, heb ik die ontsnapping om te ontspannen niet 'nodig'.⁠

  2. Éen dag (of zelfs een week) afwezig betekent niet dat het gewenste eindresultaat niet meer gehaald kan worden.⁠

Laat vandaag de reminder zijn dat je tijd voor jezelf mag nemen als je dat nodig hebt. Want in het grote plaatje maakt die ene dag of ene week niet hét verschil.⁠ ⁠

En werk tegelijkertijd aan het leren respecteren van jouw eigen grenzen en limieten, zodat je de volgende keer zélf afremt voordat je lichaam aan de handrem trekt.⁠ ⁠

Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page