top of page
Zoeken

Wanneer is de laatste keer dat jij hebt gespijbeld?

Volgens de van Dale: "zonder toestemming van school wegblijven"⁠. ⁠ Ik heb vaker gespijbeld dan ik aan docenten wilde toegeven.⁠ ⁠ Niet omdat ik niet gecommitteerd was. Maar omdat ik mijn opleiding te belangrijk maakte. Hierdoor werd de druk te hoog en kreeg ik het gevoel dat ik moest ontsnappen om te ontspannen.⁠ ⁠ Er zijn heel veel lessen die ik uit spijbelen heb getrokken. De twee die ik je voor nu wil meegeven:⁠⁠

  1. Als ik mijn eigen grenzen en limieten respecteer, heb ik die ontsnapping om te ontspannen niet 'nodig'.⁠

  2. Éen dag (of zelfs een week) afwezig betekent niet dat het gewenste eindresultaat niet meer gehaald kan worden.⁠

Laat vandaag de reminder zijn dat je tijd voor jezelf mag nemen als je dat nodig hebt. Want in het grote plaatje maakt die ene dag of ene week niet hét verschil.⁠ ⁠

En werk tegelijkertijd aan het leren respecteren van jouw eigen grenzen en limieten, zodat je de volgende keer zélf afremt voordat je lichaam aan de handrem trekt.⁠ ⁠

Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page