top of page
Zoeken

Vertrouw jij erop dat wat dat je op jouw planning zet daadwerkelijk af komt?

Veel mensen lijken van zichzelf en elkaar te verwachten dat plannen en uitvoeren iets is wat we simpelweg moeten kunnen. Maar plannen en uitvoeren is een vaardigheid, waar veel meer bij komt kijken dan 'gewoon doen'.


Denk aan: time management, energie verdelen, tegenslagen, overlevingsmechanismen, sociale verwachtingen, doelen stellen etc.


Aan jezelf toegeven dat je er niet helemaal op vertrouwt dat je wat je inplant daadwerkelijk gaat doen, is een krachtig begin.


Want de vraag is niet “hoe kan ik zó plannen dat het deze keer eindelijk wel gaat lukken?” (Dan probeer je jezelf een tegendeel te bewijzen en dat is geen duurzaam uitgangspunt).


Ik wil weten: wat was jouw gedachte achter waarom het niet lukte?


”Het heeft toch geen zin om te plannen, want er komt altijd iets onverwachts tussen.” “Ik heb geen tijd om te plannen, want ik moet aan het werk.” “Ik weet niet precies wat ik moet inplannen om te bereiken wat ik wil.” “Ik weet überhaupt niet wat ik wil, dus ik bekijk het dag tot dag.” ”Mijn energie gaat teveel op en neer om een planning te kunnen maken." “Een planning beperkt me in mijn vrijheid om te doen wat ik wil, wanneer ik wil.” ”Ik wil mijn taken met het juiste gevoel doen.” ”Mijn team heeft me vaak nodig, dus ik kan geen tijd voor mezelf plannen.” Als je jezelf gaat leren om te plannen & uitvoeren, raad ik aan: begin klein! En wees je bewust van de gedachten die er naar boven komen.


Let op: Er komen extra oordelen naar boven over klein beginnen.


Dit heeft toch geen zin!? / Dit is niet genoeg / Ik zou dit al moeten kunnen / Kinderachtig gedoe dit, wanneer komt het ‘echte’ werk? / Hiermee ga ik mijn doelen niet halen.


Het kan een uitdaging zijn om jezelf hier geduldig doorheen te loodsen, maar aan de andere kant van al die gedachten wacht een wereld vol wonderen. Je bouwt naar het moment dat je 100% zeker weet "wat in mijn planning staat komt af! Het enige wat nu nog hoeft te gebeuren, is het verstrijken van de tijd." Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page