top of page
Zoeken

Te trots voor een wekker?

Een paar weken geleden dompelde ik me onder in mijn guilty pleasure. GTST kijken als ik alleen thuis ben met Bernice. (Ik noem die pleasure ‘guilty’, omdat mensen regelmatig “ECHT!? NEEEE, GEE TEE ES TEE. JIJ!?” reageren als ik zeg dat ik GTST kijk.)


Een stukje niet super-essentiële achtergrondinformatie uit de serie: in één van de gezinnen werd de tienerzoon verantwoordelijk voor het runnen van het 5-persoons huishouden omdat zijn vader naar de bak moest nadat die gepakt was voor diamantsmokkel, wat vader had gedaan in de hoop de belastingschuld van zijn zoon sneller af te lossen.


Moeder knoopte de financiële eindjes aan elkaar met twee banen. De oudste dochter was net begonnen met politieacademie. De andere dochter had haar handen al vol aan haar tienermoederschap combineren met studeren. Dus het huishouden kwam op de schouders van de zoon. (Er gebeurt echt veel in GTST. Je mist niks en tegelijkertijd mis je alles als je niet kijkt 😂)


Oké, nu richting het punt wat ik wil maken: de zoon had moeite met alle ballen hoog houden. Laten we wel wezen: een 5-persoons huishouden runnen combineren met studeren is ook een hoop werk! Hij komt steeds te laat en vergeet van alles, tot frustratie van de andere gezinsleden. Op een dag gaat hij op bezoek bij zijn vader (die uiteraard nog in de gevangenis zit). Zijn vader geeft zijn zoon een tip: zet wekkers om jezelf te helpen onthouden.


De zoon reageert boos. Maar ik moet dit toch ‘gewoon’ kunnen!?


Een uitspraak die ik ook heel vaak bij mijn cursisten hoor.


Onbewust verdrinken ze liever in hun taken en afspraken dan dat ze toegeven dat ze het niet helemaal zelf/alleen kunnen.


Maar je faalt niet als je hulp inschakelt. In tegendeel. Het is juist sterk als je dat doet.


En inderdaad: met een duidelijke to do lijst een heel veel wekkers kreeg de zoon alles weer op de rit. Precies zoals ik dat zelf eigenlijk ook doe!


Dus ben je net als ik een die zoon uit gtst een beetje vergeetachtig? Zet je trots opzij en zet een wekker!


Waar ga jij een wekker voor zetten?Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page