top of page
Zoeken

Te trots voor een wekker?

Een paar weken geleden dompelde ik me onder in mijn guilty pleasure. GTST kijken als ik alleen thuis ben met Bernice. (Ik noem die pleasure ‘guilty’, omdat mensen regelmatig “ECHT!? NEEEE, GEE TEE ES TEE. JIJ!?” reageren als ik zeg dat ik GTST kijk.)


Een stukje niet super-essentiële achtergrondinformatie uit de serie: in één van de gezinnen werd de tienerzoon verantwoordelijk voor het runnen van het 5-persoons huishouden omdat zijn vader naar de bak moest nadat die gepakt was voor diamantsmokkel, wat vader had gedaan in de hoop de belastingschuld van zijn zoon sneller af te lossen.


Moeder knoopte de financiële eindjes aan elkaar met twee banen. De oudste dochter was net begonnen met politieacademie. De andere dochter had haar handen al vol aan haar tienermoederschap combineren met studeren. Dus het huishouden kwam op de schouders van de zoon. (Er gebeurt echt veel in GTST. Je mist niks en tegelijkertijd mis je alles als je niet kijkt 😂)


Oké, nu richting het punt wat ik wil maken: de zoon had moeite met alle ballen hoog houden. Laten we wel wezen: een 5-persoons huishouden runnen combineren met studeren is ook een hoop werk! Hij komt steeds te laat en vergeet van alles, tot frustratie van de andere gezinsleden. Op een dag gaat hij op bezoek bij zijn vader (die uiteraard nog in de gevangenis zit). Zijn vader geeft zijn zoon een tip: zet wekkers om jezelf te helpen onthouden.


De zoon reageert boos. Maar ik moet dit toch ‘gewoon’ kunnen!?


Een uitspraak die ik ook heel vaak bij mijn cursisten hoor.


Onbewust verdrinken ze liever in hun taken en afspraken dan dat ze toegeven dat ze het niet helemaal zelf/alleen kunnen.


Maar je faalt niet als je hulp inschakelt. In tegendeel. Het is juist sterk als je dat doet.


En inderdaad: met een duidelijke to do lijst een heel veel wekkers kreeg de zoon alles weer op de rit. Precies zoals ik dat zelf eigenlijk ook doe!


Dus ben je net als ik een die zoon uit gtst een beetje vergeetachtig? Zet je trots opzij en zet een wekker!


Waar ga jij een wekker voor zetten?Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Commentaires


bottom of page