top of page
Zoeken

Sorry, maar er bestaat geen reset knop.

Heb je ook wel eens verlangd naar helemaal opnieuw beginnen? Ik snap die aantrekkingskracht van new beginnings wel.


Het is nog niet zo lang geleden dat ik op Tumblr plaatjes repostte met quotes als “I wish I could get on a plane and never come back.” En ook ieder nieuw (school)jaar nam ik me voor om alleen mijn goede gewoontes mee het nieuwe jaar in te nemen.


Even opladen. Resetten. En dan opnieuw beginnen. Deze keer écht. Maar het probleem is: je kúnt niet opnieuw beginnen. Je zult altijd je gedragingen, gewoontes, genen, gêne, geweten etc. met je meenemen. Dus lieve mensen stop alsjeblieft met zoeken naar de reset knop, want die bestaat niet.


Wat wél werkt: Een proces waarbij je nieuwe gewoontes aanleert en oude gewoontes afleert. Helaas niet zo makkelijk en sexy als een resetknop. Wel een stuk duurzamer.
Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.


14 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Commenti


bottom of page