top of page
Zoeken

Raak jij overweldigd door je to do lijst?

Heel lang heb ik een haat-liefde verhouding gehad met mijn to do lijst. Ik wilde niet met, omdat het me overweldigde. Maar ik kon niet zonder, omdat ik anders nog zou vergeten dat mijn kont vast zat.

Als alternatief heb ik geprobeerd om al mijn taken als afspraken in mijn agenda te zetten. Maar als ik mijn agenda dan open sloeg raakte ik lichtelijk in paniek. En als er één ding veranderde, klopte mijn hele planning niet meer.

Als je dit herkent, adviseer ik je de volgende voorbereiding:

  1. Maak een to do lijst

  2. Schrijf iedere taak op een los briefje

  3. Zet op de buitenkant hoe lang je over een taak denkt te doen

  4. Stop alle briefjes in een pot

En de onderstaande stappen als je aan het werk gaat:

  1. Kijk je hoe lang je hebt (bijvoorbeeld een uur)

  2. Grabbel je een taakje die past (bijvoorbeeld een van een uur of een halfuur)

  3. Ga aan het werk

  4. En als de taak af is: stop hem in de Master Jar

Dit stukje uit de Master Jar methode gaat je helpen om op één taak per keer te focussen, minder van je werkgeheugen te vragen en een spelletje van to do’s aftikken te maken.

Wil je de hele methode leren? Voor €33 euro per maand doe je al mee! Klik hier om naar de Master Jar Plancursus pagina te gaan.

Zo. De Master Jar mail is geschreven.

Tijd om een vinkje te zetten en de taak in de Master Jar te stoppen.


Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

10 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


bottom of page