top of page
Zoeken

Plan zo min mogelijk taken in

Het valt me op dat mensen vaak zo veel mogelijk proberen in te plannen. Vervolgens spenderen ze heel veel denkkracht aan vragen als "hoe ga ik mijn planning af krijgen?" of "waar haal ik de discipline vandaan om al mijn taken af te tikken?"Uiteindelijk behalen ze niet de gewenste resultaten en denken ze dat ze niet goed genoeg zijn om hun dromen en ambities waar te maken.


Als jij je hierin herkent, dan maak je jouw to do lijst veel te belangrijk.


Jouw succes is niet puur het gevolg van jouw afgetikte to do's. Als dat wel zo zou zijn, dan zouden jij en ik door het uitvoeren van exact dezelfde taken vervolgens exact dezelfde resultaten moeten halen.


Jouw succes is een samenspel van ervaring, vaardigheden, talenten, opvoeding, omgeving, netwerk, toeval, milieu, dingen die je doet en nog zoveel meer.


Fixeer je niet teveel op jouw to do's.


Plan het liefst zo min mogelijk taken in, zodat je ruimte overhoudt om je aandacht te richten op jouw drive en jouw gemoedstoestand. Wat vind je leuk? Waar geniet je van? Waar beleef je plezier aan? Waar heb je zin in? Waar wil je meer van? Wat wil je bereiken en waarom?


Het leven is veel te leuk, rijk, complex, verrassend, grillig, vol, onvoorspelbaar, groots, gezellig, overweldigend om helemaal vast te zetten in een to do lijstje.


Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page