top of page
Zoeken

Plan zo min mogelijk taken in

Het valt me op dat mensen vaak zo veel mogelijk proberen in te plannen. Vervolgens spenderen ze heel veel denkkracht aan vragen als "hoe ga ik mijn planning af krijgen?" of "waar haal ik de discipline vandaan om al mijn taken af te tikken?"Uiteindelijk behalen ze niet de gewenste resultaten en denken ze dat ze niet goed genoeg zijn om hun dromen en ambities waar te maken.


Als jij je hierin herkent, dan maak je jouw to do lijst veel te belangrijk.


Jouw succes is niet puur het gevolg van jouw afgetikte to do's. Als dat wel zo zou zijn, dan zouden jij en ik door het uitvoeren van exact dezelfde taken vervolgens exact dezelfde resultaten moeten halen.


Jouw succes is een samenspel van ervaring, vaardigheden, talenten, opvoeding, omgeving, netwerk, toeval, milieu, dingen die je doet en nog zoveel meer.


Fixeer je niet teveel op jouw to do's.


Plan het liefst zo min mogelijk taken in, zodat je ruimte overhoudt om je aandacht te richten op jouw drive en jouw gemoedstoestand. Wat vind je leuk? Waar geniet je van? Waar beleef je plezier aan? Waar heb je zin in? Waar wil je meer van? Wat wil je bereiken en waarom?


Het leven is veel te leuk, rijk, complex, verrassend, grillig, vol, onvoorspelbaar, groots, gezellig, overweldigend om helemaal vast te zetten in een to do lijstje.


Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page