top of page
Zoeken

"Maar dan komt het niet uit jezelf" WHO CARES!?

Ik maak mijn huis veel makkelijker schoon als ik weet dat er bezoek over de vloer komt.


Dat vertelde ik een paar jaar geleden tegen een vriendin. Die dat besprak met haar psycholoog.


Haar psycholoog vond het een slecht idee. Omdat het schoonmaken dan niet uit mezelf zou komen.


Nou én!? Wat maakt dat uit?


Dus stel: ik plan het schoonmaken in en ik doe het conform afspraak met mezelf. Kost me een stuk meer energie, want ik doe het met tegenzin. Maarja, dan komt het uit mezelf dus dan zou het beter zijn?


Ik ben het daar dus mee oneens.


Als je merkt dat je dingen makkelijker doet, dan kun je daar GEbruik van maken.


(MISbruik zou bijvoorbeeld zijn dat ik heel boos zou worden op mijn bezoek als ze afzeggen, omdat ik dan mijn huis niet schoonmaak 🙃)


Mijn punt: een afgevinkte taak is niet moreel superieur als je hem “uit jezelf” doet.


Doe wat voor JOU werkt ❤️ scheelt een hoop energie, die je dan weer kunt steken in belangrijkere zaken.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


bottom of page