top of page
Zoeken

Liminal space

Een woord dat ik voor het eerst hoorde in een programma over architectuur. Het is de ruimte tussen twee ruimtes. Zoals een gang tussen twee fysieke ruimtes. Of een doorgang van de ene fase naar de volgende.


De dagen tussen Kerst en Oud&Nieuw voelen voor velen ook als liminal space. De dagen vervagen. Plannen zijn minder vastomlijnd. Er is minder haast. Het kan een ietwat onbestemd gevoel geven. Omdat we doelgrichtheid, in de ene of de andere ruimte bezig zijn, superieur vinden aan doelloos zijn.


Als je merkt dat er bij jou in deze ook wat ruimte ontstaat, probeer daarvan te genieten. En maak ruimte voor eventuele onrust die er nu naar boven komt. "Ik zou nu wat nuttigs kunnen/moeten doen." is slechts de kapitalisme detox.


Hoe spendeer jij jouw liminal space?


Ik deel hoe ik mijn dagen vul in de comments. Doe je mee?Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

20 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Een planning is niet om álles wat je de afgelopen weken hebt laten liggen weer in te halen. En al helemaal niet om jezelf 💩 over te voelen. Een planning is maar een manier om je tijd en energie op el

bottom of page