top of page
Zoeken

Lag het maar ergens aan…

De afgelopen maanden gingen met ups and downs.


Ik heb me boos, verdrietig, onmachtig, eenzaam en zelfs neerslachtig gevoeld (niet “depressief”, dat is - in mijn ervaring - echt anders). De laatste weken voel ik dat die gevoelens steeds vaker wegtrekken. Ik betrapte mezelf erop dat ik probeerde te achterhalen waar het aan lag dat ik me steeds beter voel.


Maar het ligt niet aan één ding.


Ik heb me fantastisch gevoeld als ik weinig bewoog, terwijl ik dacht dat beweging essentieel is voor een “goede” gemoedstoestand. Ik heb me neerslachtig gevoeld op zonnige dagen, terwijl ik normaalgesproken zo geniet van zonnestralen. Ik heb me eenzaam gevoeld bij vrienden en enorm verbonden als ik alleen thuis was.

*zucht*


Was het maar zo makkelijk als gezond eten, genoeg bewegen, regelmatig vrienden zien en af en toe de zon op je gezicht voelen. Helaas zitten we als mensen (of zit ik als mens) complexer in elkaar dan dat. Mede daarom schreef ik al eerder: Doe je “gezonde” dingen en zit je daardoor lekker in je vel? Of zit je lekker in je vel en lukt het je daardoor om die gezonde dingen te doen?


Het één heeft natuurlijk invloed op een ander.


Ach, misschien moet ik mijn hoofd hier gewoon niet langer over breken en ervan genieten dat ik nu lekkerder in mijn vel zit.


Één ding weet ik wel: mijn vertrouwen in “na regen komt zonneschijn” is weer gegroeid. Die steek ik alvast in mijn zak ☀️❤️Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page