top of page
Zoeken

Jij komt er niet...

Want je bent er al.


Jezelf (her)ontdekken is vaak een spannend proces. Maar hoe eng het ook voelt als je er middenin zit... Blijven hangen in de zoektocht is een valkuil. De zoektocht voelt belangrijk.

Maar meestal is het een trucje van je overlevingsstand om je veilig op je plek te houden. In het niet-kiezen ben je veilig. Omdat er geen 'foute' keuze lijkt te bestaan. Omdat geen potentie verloren lijkt te gaan.

Maar hoe langer je blijft hangen, hoe hoger je de lat legt om weer in beweging te komen. Om te voldoen aan het ideaalbeeld wat in je hoofd is ontstaan.

Ik denk terug aan hoe ik vier jaar geleden mijn collega's vertelde dat ik ontslag had genomen. Dat ik nog niet wist wat ik precies wilde, in ieder geval iets met ondernemerschap. Een (doorgaans heel stille) collega keek me aan en zei "Jij komt er niet, want jij bent er al"

Ik weet nog dat ik het een enorm compliment vond, maar dat ik tegelijkertijd dacht: "Hoe kun je dat nou zeggen? Ik weet zelf niet eens wat ik wil, hoe kan jij weten dat ik er al ben. WAAR DAN!?"


Nu, vier jaar later, zie ik dat die collega gelijk heeft.

En daarom wil ik zijn wijze woorden met jou delen. Want voor jou geldt hetzelfde: Jij komt er niet, want je bent er al.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page