top of page
Zoeken

Jij komt er niet...

Want je bent er al.


Jezelf (her)ontdekken is vaak een spannend proces. Maar hoe eng het ook voelt als je er middenin zit... Blijven hangen in de zoektocht is een valkuil. De zoektocht voelt belangrijk.

Maar meestal is het een trucje van je overlevingsstand om je veilig op je plek te houden. In het niet-kiezen ben je veilig. Omdat er geen 'foute' keuze lijkt te bestaan. Omdat geen potentie verloren lijkt te gaan.

Maar hoe langer je blijft hangen, hoe hoger je de lat legt om weer in beweging te komen. Om te voldoen aan het ideaalbeeld wat in je hoofd is ontstaan.

Ik denk terug aan hoe ik vier jaar geleden mijn collega's vertelde dat ik ontslag had genomen. Dat ik nog niet wist wat ik precies wilde, in ieder geval iets met ondernemerschap. Een (doorgaans heel stille) collega keek me aan en zei "Jij komt er niet, want jij bent er al"

Ik weet nog dat ik het een enorm compliment vond, maar dat ik tegelijkertijd dacht: "Hoe kun je dat nou zeggen? Ik weet zelf niet eens wat ik wil, hoe kan jij weten dat ik er al ben. WAAR DAN!?"


Nu, vier jaar later, zie ik dat die collega gelijk heeft.

En daarom wil ik zijn wijze woorden met jou delen. Want voor jou geldt hetzelfde: Jij komt er niet, want je bent er al.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page