top of page
Zoeken

Ik hoef GEEN advies

En al helemaal niet als het een probleem oplost wat ik niet heb.

Er is weinig zo vermoeiend en demotiverend als me niet-gezien voelen.


Dat gebeurt als ik ongevraagd advies krijg. Helemáál als het een probleem oplost wat ik niet heb.


Ik weet dat de adviesgevers het goed bedoelen. Maar ze bedoelen het vooral goed voor zichzelf 🙃 Omdat ze niet kunnen omgaan met het ongemak wat zij voelen bij het zien van mijn ongemak.

** 2 TIPS VOOR ADVIESGEVERS ** 1️⃣ Check bij jezelf voor wie het advies is. Een hele makkelijke manier om dit te checken: ga bij jezelf na of jij je afgewezen voelt als jouw advies niet aangenomen wordt. Voel je je afgewezen? (Te herkennen aan je de neiging om iets te reageren als “Nou, sórry hoor. Het was maar een tip.”) Dan doe je het hoogst waarschijnlijk voor jezelf en kun je je advies beter voor je houden. 2️⃣ Vraag of de ontvanger er ruimte voor heeft. Laat weten dat je een advies hebt en VRAAG of de ander jouw advies kan en wil ontvangen. ❌ Regelmatig komen er mensen in mijn DM met tips over hoe ik me energieker kan voelen. Supplementen, Reiki, meditatie, edelstenen, mindsetwerk… het kwam allemaal voorbij. Ongevraagd. Super vermoeiend. ✅ Laatst vroeg een vriendin via WhatsApp “Hey Eveline, ik lees toevallig online iets wat jou misschien kan helpen bij jouw klachten die je nu ervaart tijdens je zwangerschap. Ik wil alleen wel even checken of je ervoor open staat dat ik zoiets met je deel.” Toen voelde ik me juist heel erg gezien (zelfs toen de tip niet helemaal van toepassing bleek).


** 1 TIP VOOR ADVIES ONTVANGERS **

Je hoeft niks te doen met het advies. Je hoeft er niet op te reageren. En je hoeft ze al helemaal niet te onderwijzen in hoe kwetsend het voor jou is om ongevraagd advies te krijgen.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page