top of page
Zoeken

Ik denk dat ik volgend jaar wel tijd heb

Sinds Bernice geboren is ben ik druk doende met heel veel kraamvisite plannen. We zijn bijna twee maanden verder en nog steeds is niet iedereen langs geweest. En dat is helemaal oké. Nou was een van de interacties met een vriendin een hele interessante. Ik vroeg haar wanneer ze tijd had om langs te komen om met Bernice te knuffelen, en haar reactie was als volgt:

“Ha Eveline, ik heb het kei druk momenteel. Redelijk druk met werk, maar vooral privé met afspraken. Dus ik wil heel graag knuffelen en afspreken, maar even op en neer naar Breda gaat niet in oktober en misschien ook niet in november en ook niet in december lukken. Als je zin hebt om in Utrecht langs te komen mag dat natuurlijk. Ik weet niet hoe dat voor jou voelt, kijk maar. Geniet eerst vooral lekker met je kindje in jullie bubbel, het is altijd goed. En trouwens, ik wil ook genoeg me-time hebben. Die valt onder privé afspraken en is misschien wel 40% van de tijd.”

Ik vond het bericht van deze vriendin zo inspirerend omdat ik zelden zie dat mensen genoeg tijd voor zichzelf nemen. En ‘genoeg’ is in dit geval dus drie maanden de tijd. Het komt er dus op neer dat we elkaar pas volgend jaar weer gaan zien, behalve als ik haar kant op kom. En dat is helemaal oké.

Ik weet van de talloze mensen die ik heb gecoacht en die in mijn dm op Instagram komen dat ze heel veel moeite hebben om mensen af te wijzen uit angst om ze teleur te stellen. En hoewel je misschien niet hoeft te beginnen met drie maanden tijd voor jezelf te nemen, kun je wel beginnen met kleine blokjes.


Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Kommentare


bottom of page