top of page
Zoeken

Ik denk dat ik volgend jaar wel tijd heb

Sinds Bernice geboren is ben ik druk doende met heel veel kraamvisite plannen. We zijn bijna twee maanden verder en nog steeds is niet iedereen langs geweest. En dat is helemaal oké. Nou was een van de interacties met een vriendin een hele interessante. Ik vroeg haar wanneer ze tijd had om langs te komen om met Bernice te knuffelen, en haar reactie was als volgt:

“Ha Eveline, ik heb het kei druk momenteel. Redelijk druk met werk, maar vooral privé met afspraken. Dus ik wil heel graag knuffelen en afspreken, maar even op en neer naar Breda gaat niet in oktober en misschien ook niet in november en ook niet in december lukken. Als je zin hebt om in Utrecht langs te komen mag dat natuurlijk. Ik weet niet hoe dat voor jou voelt, kijk maar. Geniet eerst vooral lekker met je kindje in jullie bubbel, het is altijd goed. En trouwens, ik wil ook genoeg me-time hebben. Die valt onder privé afspraken en is misschien wel 40% van de tijd.”

Ik vond het bericht van deze vriendin zo inspirerend omdat ik zelden zie dat mensen genoeg tijd voor zichzelf nemen. En ‘genoeg’ is in dit geval dus drie maanden de tijd. Het komt er dus op neer dat we elkaar pas volgend jaar weer gaan zien, behalve als ik haar kant op kom. En dat is helemaal oké.

Ik weet van de talloze mensen die ik heb gecoacht en die in mijn dm op Instagram komen dat ze heel veel moeite hebben om mensen af te wijzen uit angst om ze teleur te stellen. En hoewel je misschien niet hoeft te beginnen met drie maanden tijd voor jezelf te nemen, kun je wel beginnen met kleine blokjes.


Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page