top of page
Zoeken

Hoe vind ik de motivatie om aan de slag te gaan?

Motivatie ontstaat als je

  1. In verbinding staat met wat je écht heel graag wilt (creëeren)

  2. En jezelf toestaat om dat na te jagen.

Dat wat jij wilt is uniek voor jou.


Woorden schieten tekort om uit te leggen WAAROM

  • Ik meer een honden- dan een kattenmens ben.

  • Ik verliefd ben op mijn vriend en een gezin met hem wil.

  • Ik mensen wil coachen met mijn eigen bedrijf.


Er is een unieke combinatie van ervaringen, opvoeding, karakter en DNA die mijn verlangens aanwakkeren. En dat geldt ook voor jou!


Een gebrek aan motivatie is NOOIT het probleem, het is een signaal. Er kan heel veel ten grondslag liggen aan een (gevoel van) motivatiegebrek.


Teveel werken, te hoge druk, te weinig uitdaging, geen heldere doelen, persoonlijke omstandigheden, grote veranderingen, diepe onzekerheid, maatschappelijke of sociale tegenwerking etc. etc.


De volgende keer dat je een motivatiegebrek voelt, vraag jezelf niet: hoe vind ik motivatie? Maar vraag jezelf waar je écht zin in hebt, waarom dat zo is en wat je kunt doen om dat na te jagen.


Daarna begint het echte werk: maatschappelijke, sociale en persoonlijke laagjes afpellen zodat je met plezier en voldoening najaagt wat JIJ wilt.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page