top of page
Zoeken

Hoe vind ik de motivatie om aan de slag te gaan?

Motivatie ontstaat als je

  1. In verbinding staat met wat je écht heel graag wilt (creëeren)

  2. En jezelf toestaat om dat na te jagen.

Dat wat jij wilt is uniek voor jou.


Woorden schieten tekort om uit te leggen WAAROM

  • Ik meer een honden- dan een kattenmens ben.

  • Ik verliefd ben op mijn vriend en een gezin met hem wil.

  • Ik mensen wil coachen met mijn eigen bedrijf.


Er is een unieke combinatie van ervaringen, opvoeding, karakter en DNA die mijn verlangens aanwakkeren. En dat geldt ook voor jou!


Een gebrek aan motivatie is NOOIT het probleem, het is een signaal. Er kan heel veel ten grondslag liggen aan een (gevoel van) motivatiegebrek.


Teveel werken, te hoge druk, te weinig uitdaging, geen heldere doelen, persoonlijke omstandigheden, grote veranderingen, diepe onzekerheid, maatschappelijke of sociale tegenwerking etc. etc.


De volgende keer dat je een motivatiegebrek voelt, vraag jezelf niet: hoe vind ik motivatie? Maar vraag jezelf waar je écht zin in hebt, waarom dat zo is en wat je kunt doen om dat na te jagen.


Daarna begint het echte werk: maatschappelijke, sociale en persoonlijke laagjes afpellen zodat je met plezier en voldoening najaagt wat JIJ wilt.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

2 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page