top of page
Zoeken

Heb je moeite met inschatten hoe lang een taak duurt?

Als je moeite hebt met inschatten hoe lang een taak duurt, is het een stuk moeilijker om te plannen én je aan die planning te houden.


Het gevolg: je levert jezelf over aan de waan van de dag, waardoor het iedere keer maar hopen is dat jij jouw planning af krijgt.


Dat hopen werkt heel soms. Maar meestal niet.


Waarschijnlijk heb je al een paar keer geprobeerd een inschatting te maen van hoe lang een taak duurt. Maar life happened en de taak duurde langer en de hele planning liep in de soep en alles werd een grote desillusie.


Je brein gaat wild:


"Zie je wel dat het niet werkt? Zie je wel dat het geen zin heeft? Zie je wel dat dit voor mij niet is weggelegd?"


Jouw brein probeert je te midden van die desillusie te verkopen dat grotere doelen, dromen en ambities niet voor jou zijn weggelegd. Hoe waar het ook voelt, het is een leugen die jouw brein je probeert te voeden en toekomstige teleurstelling te voorkomen!


Tijd inschatten is een vaardigheid.


Een vaardig leren kost tijd. En ongemak. Teleurstelling. Frustratie.

Gelukkig levert het ook gemak, ruimte, vertrouwen, rust en zekerheid op.


Dus heb je moeite met inschatten hoe lang een taak duurt? Geef jezelf de mogelijkheid om het te leren!


In het begin klopt je inschatting waarschijnlijk niet. Maar door inschatten, uitproberen, fouten maken en bijschaven ga je het wel leren.Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page