top of page
Zoeken

Doe het moe

Vandaag nam iemand een interessante ervaring mee naar coaching.


"Ik merk vaak dat ik mijn dag moe begin. Dus dan heb ik geen energie om aan mijn studie te werken."


Waarop ik zei:

"Wat als je het moe mag doen? Wat als 'moe' of 'lui' zijn geen probleem is?"

We hebben vaak ideeën over de manier waarop we moeten komen opdagen. Energiek, fris, vrolijk, gemotiveerd, enthousiast, vriendelijk, open, creatief, geïnteresseerd, geïnspireerd etc. Wanneer we daar even (of langer) niet aan voldoen, keuren we onszelf af. "Ik ben lui." "Ik ben ongemotiveerd." "Ik heb niet genoeg energie."


Maar wat als "lui" "ongemotiveerd" of "moe" zijn geen probleem is? Wat als je het lui, ongemotiveerd of moe mag doen?

Wat ik NIET bedoel als ik zeg 'doe het moe' is: werk totdat je moe bent, onderdruk je vermoeidheid en werk dan nog langer door. Ik bedoel dat je jouw menselijkheid mag omarmen door te stoppen met energie verspillen aan proberen te voldoen aan (geïnternaliseerde) normen en onhaalbare ideaalbeelden. Gaap tijdens een meeting. Mail een dag later pas terug. Hang onderuit tijdens het studeren. Sla aantekeningen maken een keer over. Doe je haren in een snelle staart. Lach niet naar mensen die voorbij lopen. Zet je resting bitch face op tijdens een groepscall. Laat de telefoon rinkelen (of druk hem weg).

Je hoeft niet altijd hoog in je energie te zitten. Doe het lekker moe. Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page