top of page
Zoeken

Doe het moe

Vandaag nam iemand een interessante ervaring mee naar coaching.


"Ik merk vaak dat ik mijn dag moe begin. Dus dan heb ik geen energie om aan mijn studie te werken."


Waarop ik zei:

"Wat als je het moe mag doen? Wat als 'moe' of 'lui' zijn geen probleem is?"

We hebben vaak ideeën over de manier waarop we moeten komen opdagen. Energiek, fris, vrolijk, gemotiveerd, enthousiast, vriendelijk, open, creatief, geïnteresseerd, geïnspireerd etc. Wanneer we daar even (of langer) niet aan voldoen, keuren we onszelf af. "Ik ben lui." "Ik ben ongemotiveerd." "Ik heb niet genoeg energie."


Maar wat als "lui" "ongemotiveerd" of "moe" zijn geen probleem is? Wat als je het lui, ongemotiveerd of moe mag doen?

Wat ik NIET bedoel als ik zeg 'doe het moe' is: werk totdat je moe bent, onderdruk je vermoeidheid en werk dan nog langer door. Ik bedoel dat je jouw menselijkheid mag omarmen door te stoppen met energie verspillen aan proberen te voldoen aan (geïnternaliseerde) normen en onhaalbare ideaalbeelden. Gaap tijdens een meeting. Mail een dag later pas terug. Hang onderuit tijdens het studeren. Sla aantekeningen maken een keer over. Doe je haren in een snelle staart. Lach niet naar mensen die voorbij lopen. Zet je resting bitch face op tijdens een groepscall. Laat de telefoon rinkelen (of druk hem weg).

Je hoeft niet altijd hoog in je energie te zitten. Doe het lekker moe. Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page