top of page
Zoeken

Dat je een activiteit 20 dagen hebt gedaan, maakt het nog geen gewoonte

Deze post is speciaal voor de mensen die proberen nieuwe habits/gewoontes/routines aan te leren als sleutel naar een nieuwe versie van zichzelf - en het niet-volhouden zien als reden om zichzelf voor de kop te slaan ❤️


Dat je een activiteit 20 dagen hebt afgestreept, maakt het nog geen habit. Dat je een (reeks) activiteit 20 dagen hebt herhaald, maakt het nog geen routine.


Een nieuwe gewoonte, routine of habit aanleren (en de oude afleren) kost tijd, energie en heel veel herhaling.


Ik snap dat het verleidelijk klinkt om "een nieuwe gewoonte" aan te leren, want hoe chill zou het zijn als je die activiteit waar je eigenlijk een hekel aan hebt op de automatische piloot zou doen?


Toch een paar tips voor my people die een activiteit (of reeks activiteiten) probeert aan te leren:

  • Focus niet alleen op de herhaling en het afvinken. Heb ook aandacht voor hoe het voelt, waarvoor je het doet en zoek bewijs dat je succesvol onderweg bent naar jouw doel.

  • Vergelijk de fase waarin jij een activiteit als nieuwe gewoonte probeert aan te leren niet met iemand die de gewoonte al eigen heeft gemaakt (en hem nu schijnbaar moeiteloos doet).

  • Zoek hulp bij mensen die je steunen.

  • En probeer het leuk te maken in plaats van een lijdensweg.Deze post is afgeleid van een post die eerder op instagram stond. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


bottom of page