top of page
Zoeken

Dankjewel dat je voor me gaapt

Waarom je je bij mij niet hoeft te verontschuldigen als je moet gapen. Wanneer we in het bijzijn van anderen gapen, voelen we ons meestal bezwaard. Ik zie het zowel bij vrienden/familie als bij coaching klanten. "Sorry dat ik gaap. Het is niet dat ik je niet interessant vindt, maar... [het is laat / ik ben moe / het was een lange dag / ik ben gestresst]"


We associëren gapen met moe zijn. Maar we willen niet de indruk wekken dat we een persoon of activiteit slaapverwekkend / saai vinden. Dus vinden we het nodig om iemand op het hart te drukken dat het niet aan de ander ligt.


De wetenschap is nog niet tot een consensus gekomen over waarom we gapen. Maar ik vind de volgende uitleg - door een slaapexpert die laatst op de radio was - wel aannemelijk: We gapen voor meer zuurstof en om ons brein te koelen, wat helpt bij concentratie en geheugen. Ik ben niet beledigd, maar juist dankbaar als mensen gapen. Blijkbaar ben ik interessant genoeg om de breinkoelfunctie in te zetten zodat je je beter kunt concentreren op wat ik met je deel 😉 Heb je meteen een leuke fun fact als reactie wanneer iemand zich verontschuldigt voor diens gapen. Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page