top of page
Zoeken

Dankjewel dat je voor me gaapt

Waarom je je bij mij niet hoeft te verontschuldigen als je moet gapen. Wanneer we in het bijzijn van anderen gapen, voelen we ons meestal bezwaard. Ik zie het zowel bij vrienden/familie als bij coaching klanten. "Sorry dat ik gaap. Het is niet dat ik je niet interessant vindt, maar... [het is laat / ik ben moe / het was een lange dag / ik ben gestresst]"


We associëren gapen met moe zijn. Maar we willen niet de indruk wekken dat we een persoon of activiteit slaapverwekkend / saai vinden. Dus vinden we het nodig om iemand op het hart te drukken dat het niet aan de ander ligt.


De wetenschap is nog niet tot een consensus gekomen over waarom we gapen. Maar ik vind de volgende uitleg - door een slaapexpert die laatst op de radio was - wel aannemelijk: We gapen voor meer zuurstof en om ons brein te koelen, wat helpt bij concentratie en geheugen. Ik ben niet beledigd, maar juist dankbaar als mensen gapen. Blijkbaar ben ik interessant genoeg om de breinkoelfunctie in te zetten zodat je je beter kunt concentreren op wat ik met je deel 😉 Heb je meteen een leuke fun fact als reactie wanneer iemand zich verontschuldigt voor diens gapen. Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Of heb je... Moeite met kiezen door FOMO (Fear Of Missing Out). Taken waar je langer over doet dan nodig en mag de lat wat lager. Te strak gepland, waardoor je steeds stress hebt en van taak naar taak

De schijnbare oplossing: effectiever, efficiënter en productiever werken. De duurzame oplossing: leren omgaan met niet alles tegelijkertijd moeten of willen. Daar komt een hoop bij kijken, zoals nee z

bottom of page