top of page
Zoeken

Dankjewel dat je voor me gaapt

Waarom je je bij mij niet hoeft te verontschuldigen als je moet gapen. Wanneer we in het bijzijn van anderen gapen, voelen we ons meestal bezwaard. Ik zie het zowel bij vrienden/familie als bij coaching klanten. "Sorry dat ik gaap. Het is niet dat ik je niet interessant vindt, maar... [het is laat / ik ben moe / het was een lange dag / ik ben gestresst]"


We associëren gapen met moe zijn. Maar we willen niet de indruk wekken dat we een persoon of activiteit slaapverwekkend / saai vinden. Dus vinden we het nodig om iemand op het hart te drukken dat het niet aan de ander ligt.


De wetenschap is nog niet tot een consensus gekomen over waarom we gapen. Maar ik vind de volgende uitleg - door een slaapexpert die laatst op de radio was - wel aannemelijk: We gapen voor meer zuurstof en om ons brein te koelen, wat helpt bij concentratie en geheugen. Ik ben niet beledigd, maar juist dankbaar als mensen gapen. Blijkbaar ben ik interessant genoeg om de breinkoelfunctie in te zetten zodat je je beter kunt concentreren op wat ik met je deel 😉 Heb je meteen een leuke fun fact als reactie wanneer iemand zich verontschuldigt voor diens gapen. Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan? Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin w

bottom of page