top of page
Zoeken

Appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink.

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan?


Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin we naar de supermarkt liepen om in te slaan. Waarna we op een bankje onze buit verorberden. Terwijl we flauwe grapjes maakten en klaagden over hoe die ene docent zo uit diens mond naar koffie en sigaretten stonk.


Vooral volwassenen zeiden dat we onze tijd verdeden met ‘hangen’. Maar nu ik erop terugkijk ben ik ervan overtuigd dat wij tieners zo gek nog niet waren. Dat uitgevallen uurtje werd een moment van verbinding. Even niet bezig zijn met (school)prestaties. Lekker doel-loos op een pleintje hangen.


Tegenwoordig probeer ik weer van die doel-loze momentjes in mijn dag te verweven. Zodat ik niet steeds bezig ben met het volgende. De volgende was, de volgende klant, de volgende rekening, de volgende luier verschonen.


Dat voelde eerst wat onwennig (hallo, oordelen!), maar nu kan ik er echt van genieten.Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Deze e-mail heb ik speciaal geschreven voor de mensen die moeite hebben met genoeg rust nemen. Als jij daar ook moeite mee hebt, dan ga je het volgende wel herkennen. Helemaal nu het wat lekkerder wee

Mijn moeder zegt wel eens dat haar burn-out een groot cadeau was. Zelf ervaar ik mijn bijna-burn-out ook zo. Onze lichamen trokken aan de handrem, waardoor we we gedwongen werden om te vertragen. Mama

Een paar weken geleden dompelde ik me onder in mijn guilty pleasure. GTST kijken als ik alleen thuis ben met Bernice. (Ik noem die pleasure ‘guilty’, omdat mensen regelmatig “ECHT!? NEEEE, GEE TEE ES

bottom of page