top of page
Zoeken

Appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink.

Als ik zeg: appelflappen, frikadelbroodjes en blikjes energydrink… Waar denk je dan aan?


Ik denk dan terug aan tussenuren en uitgevallen lessen op de middelbare school. Een uurtje gratis tijd waarin we naar de supermarkt liepen om in te slaan. Waarna we op een bankje onze buit verorberden. Terwijl we flauwe grapjes maakten en klaagden over hoe die ene docent zo uit diens mond naar koffie en sigaretten stonk.


Vooral volwassenen zeiden dat we onze tijd verdeden met ‘hangen’. Maar nu ik erop terugkijk ben ik ervan overtuigd dat wij tieners zo gek nog niet waren. Dat uitgevallen uurtje werd een moment van verbinding. Even niet bezig zijn met (school)prestaties. Lekker doel-loos op een pleintje hangen.


Tegenwoordig probeer ik weer van die doel-loze momentjes in mijn dag te verweven. Zodat ik niet steeds bezig ben met het volgende. De volgende was, de volgende klant, de volgende rekening, de volgende luier verschonen.


Dat voelde eerst wat onwennig (hallo, oordelen!), maar nu kan ik er echt van genieten.Deze blog werd eerder verstuurd als nieuwsbrief. Wil je deze berichten als nieuwsbrief krijgen? Schrijf je dan via deze link in voor de Master Jar Mail.

0 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Comments


bottom of page