top of page
Zoeken

Als je ieder uur een glas water drinkt, heb je nooit dorst

Dit is een voorbeeld van ‘regelmatig’ (of consistent) water drinken. Regelmaat en consistentie worden vaak gebruikt om vertrouwen te vervangen. Veel liever leer ik je ruimte in je dagen creëren. Zodat er tijd is om bij jezelf na te gaan welke behoefte je hebt. En energie om in die behoefte te voorzien.


Zodat je drinkt waar en wanneer je er zin in hebt. Niet omdat het “moet”, maar omdat dat het beste voelt. Zo kun je vertrouwen op de signalen van je lijf, in plaats van ze krampachtig proberen voor te blijven.


Dat vertrouwen is niet alleen toepasbaar op drinken. Ook met poetsen, werken, sporten, eten, vrienden zien, boeken lezen of tijd aan hobby’s spenderen.


Regels bedenken of afspraken maken zijn super nuttig. Maar grote kans dat het veel meer tijd en energie kost. Dus probeer die vooral in te zetten in afstemming met anderen of als je jezelf iets nieuws aan het leren bent. Leer voor de rest vertrouwen op jouw lijf.


Als consistentie, regels en regelmaat voor jou werken, blijf dan alsjeblieft ieder uur dat glaasje water drinken. Maar als je net als ik iedere dag teleurgesteld raakt in de regels die je wéér niet hebt volgehouden… Weet dan dat je niet nóg strenger hoeft te zijn, maar dat je mag leren hoe je vertrouwt op de signalen van jouw lijf ❤️Deze post verscheen eerder op het Instagram account van The Master Jar. Klik hier om naar de post te gaan.

1 weergave

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... het Master Jar vakantie album. Het vakantie album is gevuld met audiolessen als steuntje in de rug om ontspannen op reis te gaan, de rust te bewaren als je op beste

Kofferinpakstress

Het lijkt zo eenvoudig: Men neme een koffer, stopt er spullen in en gaat op reis. Maar jij weet ook dat het in de praktijk niet zo makkelijk is :’) Niet alleen komen er vet veel variabelen kijken bij

Kommentare


bottom of page